Подіїї

Наші новини

Звіт про виконання праці сектора харчування
КП«ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ
ІМ.МЕЧНИКОВА»ДОР»
за 2020 рік


    Сектор харчування працював згідно утвердженого плану на 2020 рік. За цей період було проведено 12 планових та 7 незапланованих перевірок, в ході яких перевірялась та контролювалась робота харчоблоку та буфетних у відділеннях лікарні, згідно діючих наказів №921, 262, 325, 798, санітарних норм і регламентів щодо дотримання санітарно-протиепідемічного режиму та матеріально-технічного забезпечення даних підрозділів, а також доставка, зберігання та видача їжі із харчоблоку у відділення.
    За минулий рік була проведена велика робота по матеріальному оснащенню відділень та по доведенню їх до санітарних норм:
    1.    У роздавальних є СОПи розробленні радою медичних сестер по дезінфекції, миттю столового посуду, обробці рук.
    2.    Відділення укомплектовані 6-ью мийками, нержавіючим кухонним посудом, в достатній кількості посуд для хворих і кількість відповідає ліжковому фонду відділення, також упорядковано зберігання прибирального інвентарю.
    3.    Розроблені маршрути збору, сортування, транспортування харчових відходів та сміття згідно наказів МОЗ України №325.
    4.    100% проходження буфетниць профоглядів та санмінімума.
    5.    Є можливість для підігріву їжі, після доставки її з харчоблоку.
    6.    У відділеннях налагоджена робота по зберіганню передач для хворих (дотримання температурного режиму в холодильниках, їх чистота)
    7.    Проведений ремонт в кубовій відділення урології №2.
    8.    В харчоблоку лікарні проведена велика робота : в основних приміщеннях зроблений косметичний ремонт, складено графік генеральних прибирань, укомплектований куток для розведення дезінфікуючих засобів, оновлений посуд, пофарбовані дерев’яні піддони, металеві стелажі та підставки під раковинами та ваннами, добавлено освітлення.
    Хочу нагадати, що організація лікувального харчування в лікарні є невід’ємною частиною лікувального процесу та входить в число основних лікувальних заходів.  Тому інформація, яка згідно «Правил знаходження пацієнтів в лікарні» повинна бути в доступному для пацієнтів місці.
    Це примірний перелік харчів, дозволених для передачі хворим у стаціонарі та заборонені передачі.
    В минулому році не було зауважень та скарг з боку  пацієнтів лікарні з якості приготування їжі, а також на роботу буфетниць.
    Зауваження:
    Необхідно замінити відкриті тримачі паперових рушників на тримачі закритого типу.
    В харчоблоку лікарні потрібно замінити вікна, ванни та провести ремонт в варильному цеху.
    Старшим сестрам необхідно посилити контроль за трудовою дисципліною та зовнішнім виглядом буфетниць, а також більш ретельно слідкувати за маркуванням прибирального інвентарю та посуду для отримання їжі та її зовнішнім виглядом, а також вчасно усувати зауваження, які з’являються під час перевірок.
    Голова  сектора  харчування                                                  Улько О.В.